Wat is blowen

 

Iedereen heeft het wel eens van blowen gehoord maar wat is blowen nu eigenlijk? Blowen is het roken van softdrugs afkomstig van de hennepplant (voor de plantenkenners: cannabis sativa). Kortweg: cannabis. Je kunt cannabis in twee vormen tegenkomen: hasj en wiet. Cannabis wordt voornamelijk gerookt, maar ook gegeten (in cake) of gedronken (in thee).

 

Wat is blowen, Hasj en Wiet

Wiet, ook wel marihuana genoemd, bestaat uit de gedroogde bloemtoppen van de vrouwelijke hennepplant, deze zijn groen/bruin en ruik je van verre. Hasj of stuff is de hars van de hennepplant. De hars wordt samengeperst in plakjes, is bruin en lijkt een beetje op bouillonblokjes. Een blow is een sjekkie gevuld met softdrugs. Zo’n sjekkie heet een blow, joint of stickie. Hasj wordt soms ook gerookt in een pijpje. Als softdrugs gegeten wordt, dan wordt dit bijvoorbeeld verwerkt in een spacecake. Maar er zijn ook lolly’s met cannabis te koop.

 

De cursus praten met uw kind gaat ook over blowen

Mariska en Rob Peters en hun buurvrouw Desiree vinden de opvoeding van hun puberkinderen lastig. Zouden ze net als andere jeugd ook blowen? Wat is blowen nu precies? Wil je hier meer over weten? Doe dan de cursus. In 6 lessen via het internet, zie je in korte films hoe de familie Peters en hun buurvrouw het aanpakken. Zo leer je hoe je over roken, alcohol drinken en blowen kunt praten met je kind.Wat is blowen
Wat is blowen